‘THE MIND IS ITS OWN PLACE,
AND IN ITSELF CAN MAKE A HEAVEN OF HELL,
A HELL OF HEAVEN…’
John Milton (Paradise lost, 1663)

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

Wie het summum van succes en glorie in het leven bereikt heeft en wie elke uitzonderlijke plek op aarde heeft bezocht, kan nog slechts één droomplek afvinken: ‘Het Oord’…
Is het een kuuroord? Een filosofische retraite? Een exquise culinaire beleving? Wie er ooit geweest is, koestert deze overwinning en lost er geen woord over. Het Oord, dat enkel via discrete mond-tot-mondreclame rekruteert, baadt dan ook in geheimzinnigheid.Vijf geaccepteerde Aanvragers, onder wie Tilda Ross, leren er elkaar beter kennen in afwachting van de start van hun Programma. Tilda, die hoopt wat rust te vinden na de overname van haar groots mediabedrijf, begint echter al snel te twijfelen aan de echtheid van dit uiterst onbereikbare instituut.

* ‘Het Oord’ is na ‘AG’ de tweede fictieroman van Pascale Pérard.
Iedereen heeft ergens in zijn leven de behoefte om even of langer te verdwijnen..”
In ‘Het Oord’ worden we meegesleurd in een verhaal dat naast onze driften, behoeften en verlangens, ook onze dromen en fantasieën alsook onze (jeugd)herinneringen en verwachtingen breedvoerig aan bod laat komen. ‘Het Oord’ omsluit verschillende mooi uitgewerkte dialogen waar moraliteits-en gewetenkwesties een aanmerkelijk thema bekleden. Fragmenten uit ‘Het Oord’ lees je hier.

Release: december 2016
Uitgeverij: Pascale Perard, Club Classic Art
ISBN: 978-90-823-1021-4
Paperback, 245 pagina’s
Prijs: 19,99€

Genre: Magisch Realisme
Concept: 1 plaats, 5 personages, 36 uren lang
Thema: Identiteit, Escapisme, Tijdsgeest, Mid-life reflectie

Te koop via Fnac en Standaard Boekhandel, bij Erik Tonen Books (Antwerpen) en Natuurlijk Bloemen (’s Gravenwezel) of stuur een mailtje.

AANBEVELINGEN

‘Het Oord’ is na ‘AG’ de tweede fictieroman van Pascale Pérard.
Iedereen heeft ergens in zijn leven de behoefte om even of langer te verdwijnen..”
In ‘Het Oord’ worden we meegesleurd in een verhaal dat naast onze driften, behoeften en verlangens, ook onze dromen en fantasieën alsook onze (jeugd)herinneringen en verwachtingen breedvoerig aan bod laat komen. ‘Het Oord’ omsluit verschillende mooi uitgewerkte dialogen waar moraliteits-en gewetenkwesties een aanmerkelijk thema bekleden.

Pérard schrijft vlot met oog voor detail en doorspekt met culturele en wetenschappelijke inslagen. Ook met haar 2de roman is ze er in geslaagd om een mooie verhaallijn uit te werken wat menig lezer zal bekoren.
Haar ondertussen persoonlijk geworden levensfilosofie “Leven, dromen, doen” straalt dan ook onmiskenbaar af in deze roman. “Make the best of every moment. We’re not evolving. We’re not going anywhere.” (David Bowie)

Prof. dr. Dirk van West

Kinder- en Jeugdpsychiater, UA-VUB

‘De tweede roman van Pascale Pérard is een absolute must voor al wie zich even wil terugtrekken uit de drukke en veeleisende maatschappij waarin we leven.
De manier waarop Pascale de verschillende personages tot leven weet te brengen is bewonderenswaardig !
De fictie wordt tastbaar gemaakt door in te pikken op de actualiteit, wat ik enorm apprecieer !
De beeldvorm die Pascale weet te brengen met woorden is levensecht. Het lijkt alsof je ter plekke de belevenissen aanschouwt. Je wordt letterlijk meegesleept in de emotionele rollercoaster waarin de 5 personages terecht komen. Een echte aanrader!*

Maureen Kanters

Founder , Dress2Impress Tervuren

‘Knap geschreven, echt waar, Het Oord heeft me geboeid van begin tot einde!
Ik heb er zeker jouw hersenspinsels en theorieën in teruggevonden en dus ook veel dingen die tot nadenken stemmen.’
Liesbeth R.
Leerkracht Wiskunde-Wetenschappen

Liesbeth Rommens

leerkracht , Wiskunde-Wetenschappen

GERELATEERDE BERICHTEN

Net gemist?

Herbeluister het interview dat ik gisteren had bij Radio Minerva in Antwerpen: Radio interview 'Het Oord' Omdat het leven kort is (!) haalde ik de muziekstukken ervan tussenuit zodat het gesprek doorloopt in een 25tal minuten. Altijd een leuke ervaring! Dankjewel...

Meest recente blog posts

Pin It on Pinterest

Share This