AG De stempels die we dragen

6 / 09 / 2015Filmprojecten

‘AG De stempels die we dragen’ is een fictie kortfilm over een actueel thema: Hoe ver gaan we voor onze dromen en zijn ze onze authenticiteit waard?

Je wordt als kijker meteen meegezogen in de mystieke wereld van zilver en van witte truffels.

Adriaan Ginder (Axel Daeseleire) is een excentrieke, doorbrekende kunstenaar uit Antwerpen, die zijn bescheiden brood verdient met het restaureren van geschiedenis. Hij herstelt namelijk antiek zilver tot in haar meest authentieke staat. Op zijn hand draagt hij zijn eigen brandmerk.
Alles verandert op de dag dat hij de mondaine jonge vrouw Christine Dumont (Lyne Renee) leert kennen en hij zijn ambities samen met zijn illusies lijkt te versmelten tot één kille legering. Want… niet elke geschiedenis kan worden gerestaureerd.
Het is vaak diep graven naar onze eigenheid die verborgen en goed bewaard is, tussen de wortels van ons bestaan.

In 2015 studeerde ik af aan KASKA dko met dit ambitieus project dat door de professionele jury werd beoordeeld als een huzarenstuk van ongeziene kwaliteit voor een Vlaamse filmschool.

Het scenario is gebaseerd op de roman ‛AG Verzilver-de tijd’ en op een langspeelfilm-scenario dat ik in 2011 liet deponeren: ‛AG Story of an Artist’.

Naast de prachtige vertolking van Axel Daeseleire als kunstenaar en zilversmid, vermeld ik in de  cast graag de professionele acteurs/actrices:  Lyne Renee, Rikkert van Dijck, Door Van Boeckel, Jan Sobrie, Leo Madder en Ellen Verest die zich met ontroerend veel enthousiasme voor dit debuutproject hebben ingezet.

Het project werd verder ondersteund door studenten en mentoren aan de Academie, door crowdfunders, vrijwillige crew-leden, semi-professionele acteurs en door meer dan 30 bedrijven. De set-fotografie werd verzorgd door Eva De Gols, fotografe uit Brugge.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

GERELATEERDE BERICHTEN

Meest recente blog posts

Pin It on Pinterest

Share This