Klaar voor schrijftalent van jongeren in Schoten!

11 / 09 / 2019Blog

Voor het derde jaar op rij alweer, zet ik samen met Davidsfonds Schoten graag mijn schouders onder het mooie project: JJW.
Junior Journalist is een schrijfwedstrijd voor jongeren tussen 11 en 18 jaar. Scholen kunnen deelnemen als groep, en inwonende jonge schrijvertjes kunnen ook onafhankelijk meedingen naar een plekje op de ‘Wall of Fame’.
In de week van 22 september reserveer ik enkele dagen om jongeren dan ook een extra steuntje in de rug te geven zodat hun inspiratie op dreef komt. Als meter van JJW Schoten breng ik een geanimeerde voorstelling van 45 minuten in de scholen. Hoe schrijf je een verhaal? Waar kan je best op letten? Hoe vind je inspiratie? Wat kan je allemaal verzinnen over het nieuwe thema ‘Buren’, dit jaar?
Wat is het belang van schrijven? Waarom is het zo verdomd nuttig om als jongere nu al te beseffen wat je talenten zijn?

Samen met Davidsfonds Schoten ben ik apetrots op onze vele schrijvertjes. In twee jaar tijd groeide het aantal deelnemers met 250% en konden we tweemaal op rij ook een provinciale laureaat in de bloemetjes zetten.

Wie schrijft, die blijft! zo zeg ik maar. Ook dit jaar mag JJW weer rekenen op de steun van geweldige ondernemers uit Schoten: Bakkerij Dellafaille, Pasmans, Bakfietskar, Standaard Boekhandel, Barlief en de Braembibliotheek.

Wil je meer info over deze wedstrijd, stuur gerust een mailtje naar magdasegers@gmail.com, verantwoordelijke JJW Davidsfonds Schoten.
De deadline voor de inzendingen is eind november 2019. Daarna beginnen we aan het leeswerk van wellicht weer hopen geweldige, creatieve, mooie verhalen.
Schrijf ze, jongeren uit Schoten! Volg JJW Schoten ook op facebook.

Meest recente blog posts

Pin It on Pinterest

Share This