Het Oord van de troubadour

12 / 05 / 2017Blog

Over ‘het toeval’ werden wel meerdere zinnen geschreven in Het Oord, maar wat als de toevalligheden over Het Oord zelf gaan?

Zo kwam ik afgelopen vrijdag, in het midden van de dag John Verbeeck tegen.  John is eigenaar van het bekende restaurant De Troubadour in Antwerpen én fan van het boek ‘AG Verzilver-de tijd’.
Twee ‘strangers’ sloegen met elkaar aan de praat en beseften niet dat ze op amper 10 minuten tijd hun ideeën hadden uitgewisseld over politiek, literatuur, ondernemen, kunst en over economie.
Dat ik snel nog eens bij hem zou komen eten, dat beloofde ik hem, roepend van bij het portier van mijn wagen.
Dat ik een exemplaar van mijn tweede boek moest meebrengen, wierp hij me terug.

En omdat mensen zo vaak dingen zeggen die ze niet doen, besloot ik om alles in werk te stellen om diezelfde avond nog van een tête-à-tête te genieten met mijn echtgenoot, in John’s restaurant.
Eenmaal het rozig lammetje geserveerd werd, schoof John gezellig mee aan tafel en schonk de glazen nog eens vol. Barolo… What else?
Wie de chef kok kent, weet dat de gesprekken in zijn etablissement al snel de naburige tafeltjes aansteken en zo raakten we aan de praat met een fijn koppel naast ons.  John stelde me aan hen voor als de schrijfster van AG en van Het Oord, het tweede boek dat hij wilde kopen en dat ik dus bij me had.
Waarop de vrouw spontaan reageert: Dat is het boek dat ik nu aan het lezen ben!!!
Zo zie je maar, Het Oord beweegt zich op plekken die geen toeval zijn! 🙂

Cheers John!

Meest recente blog posts

Pin It on Pinterest

Share This