Het échte Elixir d’Anvers

25 / 09 / 2015Blog

#Antwerpen  #Ambacht  #Generaties  #Erfgoed
Een mix van sleutelwoorden die ik in het hart draag als een soort baken, een onvergankelijk iets…

OPEN BEDRIJVENDAG 4 OKTOBER – Ook Distillerie Elixir d’Anvers zet zijn deuren open! Meer info op de website.

Adriaan Ginder, hoofdpersonage uit roman ‛AG Verzilver-de tijd’, die zijn geluksqueeste in Antwerpen beleeft anno 1993 drinkt op regelmatig tijdstip zijn Elixiertje, dit typisch Antwerps, ambachtelijk product mét geschiedenis. Hieronder een fragmentje:

-Met een Elixir d’Anvers in de hand knipt Adriaan een lampje aan in zijn obscure atelier. Hij zet zich aan de houten werkbank, in de U-vormige uitsparing in het werkblad. Tussen hem en de tafel hangt een lederen doek om zilverschaafsel op te vangen. Hij schuift dichterbij en laat de lap op zijn knieën rusten. Een klok tikt hamerend in de achtergrond wanneer hij mijmerend het rode schetsboekje beroert. Als ware het Christine’s onontdekte huid.
Drie sigarillo’s en evenveel Elixirs d’Anvers later, herbergt het boekje het onbeschrijflijk resultaat van Adriaans wervelwind aan inspiratie. Krachtige potloodlijnen, subtiele aanzetten, vernuftige versiersels in detail uitgewerkt, ronde bogen… een oneindig krullenspel… een masker met veren…-

Meest recente blog posts

Pin It on Pinterest

Share This