Enkele recensies F.E.

– ‘Spitse dialogen weven een spannend verhaal dat zich afspeelt tussen Antwerpen, Venetië en de Oost-Duitse universiteitsstad Jena. Mannen van middelbare leeftijd dragen een vreselijk geheim met zich mee. In de woorden van Friedrich Nietzsche hebben ze als student gevaarlijk geleefd, te gevaarlijk. En welke rol speelde een mysterieuze Italiaanse in hun leven? Pascale Pérard ontrafelt in een bloedstollende roman het draadwerk van eer, vrijheid en broederschap tegen de achtergrond van de Duitse romantiek.’ –

Dirk Rochtus, professor Duitse geschiedenis KU Leuven

– ‘F.E. is een bloedstollende roman over jeugdidealen vol moed en vriendschap, over bijna onuitspreekbare banden die teruggaan naar het Duitse Thüringen van de 19e eeuw. Een metaforische roman over de kracht van overtuigingen, waarin Pascale Pérard in alle subtiliteit een gruwelijk drama onthult.’-

Barbara Van den Abeele, hoofdredacteur Pasar

-‘F.E. is een mooie mengeling van romantiek en spanning. Het verhaal gaat over de kleine als de groete eigenschappen en karaktertrekken van de mens. Pérard heeft duidelijk een massa onderozke gedaan voor dit boek, want ze beschrijft het studentenleven – zowel in het heden als in het velreden – van de universiteit vn Jena op een zeer gedetailleerde en boeiende wijze. Een gerenommeerd oogarts blijkt nog te wortelen met zijn studentenverleden. Soms wil je een zin of alinea tweemaal lezen omwille van de mooie en subtiele stijl. Het boek sleept je mee, probeer het dus niet halverwege weg te leggen want je hunkert naar de spannende ontknoping. Lees het, en geef me gelijk!’-

Mark Nelissen, professor emeritus UAntwerpen

-‘Nog even nagenieten van fijn gesprek gisteren met schrijfster Pascale Pérard over haar nieuwe roman F.E. (Van Halewyck) in de prachtige Nottebohmzaal van Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. Het gedroomde decor voor de presentatie van een boek over geheime studentengenootschappen, 19e eeuwse rituelen, vriendschap, ambitie en een hedendaagse Antwerpse topchirurg die de chaos voelt doorbreken in zijn zorgvuldig geordende bestaan… #leestip
http://thisishowweread.be/leestip-pascale-perard/

Barbara De Munnynck, journalist

-‘Heb je boek meegenomen tijdens ons weekje Frankrijk, op de trein eraan begonnen, en op de terugreis de laatste 2 hoofdstukken gelezen. En het minste wat ik kan zeggen, meeslepend in elk geval!
Het was wel even wennen in het begin aan je soms flitsende vertelstijl. De beeldende beschrijvingen van personen, situaties en locaties en natuurlijke dialogen maar ook je interview op de voorstellingsavond waren elementen die ervoor gezorgd hebben dat ik na een intense dag ’s avonds nog urenlang geboeid kon lezen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit op reis nog een boek uitgelezen heb – met heel veel plezier!
Enfin, Pascale, dat wou ik je nog even vertellen en dank je wel voor al die uren leesplezier! Van harte!’-

Magda , leerkracht op pensioen


-‘9 juni 2018 bracht ik een boekhandelbezoekje, samen met mijn nichtjes die op logement waren. Zoals altijd dwaalde ik rond de tafel met de vele verleidingen. Eén titel trok mij erg aan: het boek van Pascal Perard: F.E. Mijn boekhandelaar kon er weinig over vertellen, het was net binnengekomen. De samenvatting op de achterflap intrigeerde mij, dus ik trok mijn portefeuille open en kocht het.
Na een stadwandeling met mijn nichtjes, gingen we nog eens naar het park waar zij zich konden uitleven. Tante Veerle begon te lezen. En bleef lezen. Het verhaal is zo meeslepend dat wegleggen moeilijk werd.
Het is een ontzettend spannend boek dat je moeilijk kan wegleggen. De opbouw van het verhaal zit goed ineen. Je springt van heden naar verleden en terug, wat een vaart in het boek brengt. Ik las het in een dag (verspreid over twee, want die nichtjes waren er natuurlijk).
Het apotheose is mooi en hoopgevend.
Ik ben nu al benieuwd naar het volgend boek van deze auteur.’-

Veerle Roets, rechter

-‘Was zo benieuwd, dus tussen de laatste ‘schoolwerkdrukte’ toch maar beginnen lezen en… gisterenavond om  middernacht uit! Dikke proficiat! Voor mij met stip de beste van de drie.

Liesbeth R., leerkracht wiskunde

-‘Was Stahl verbindet wird lange halten”
F.E. is mooi, sterk én teder.

Céline V., leerkracht Nederlands op pensioen

Jullie vinden F.E. terug op GoodReads! Laat maar komen, die recensies en aanbevelingen!
https://www.goodreads.com/book/show/40739928-f-e-een-eed-van-ijzer-en-bloed-verbreek-je-nooit

Pin It on Pinterest

Share This