Een woordje van Pascale

 

‘Halverwege mijn 30ste, kwam ik oog in oog te staan met een bevreemdend zilveren kunstsculptuur, dat me aan de grond genageld hield. Het was immers maar deels afgewerkt, en toch straalde het onmiskenbaar af op de ruimte en de personen erin.
Alsof het wilde zeggen dat tijd ons maar beperkt gegund is en dat loslaten een van de moeilijkste beproevingen is in een mensenleven. Althans, dat was de diepgewortelde boodschap die het teweeg bracht bij mij.

Deze bijzondere ontmoeting vormde de abrupte aanleiding van een intens creatieve periode. Ik sta er nog steeds van te kijken, als ik erop terugdenk.

Zonder aarzelen schreef ik me toen enkele weken later in, aan de Koninklijke Kunstacademie van Antwerpen, voor de avondstudie van 5 jaar ‘Film & Video’, want ik moest en zou mijn eigen jeugddroom realiseren: het maken van een echte film, van scenario tot productie, tot regie en tot montage, incluis de filmmuziek composities.

Zo gezegd, zo gedaan. Niets kon me nog van mijn pad doen afwijken.
’AG De stempels die we dragen’ werd geboren en kreeg een dubbele nominatie op het filmfestival in Nice in 2015.

Hoe ik een kortfilm realiseerde ter waarde van 100.000€ met een budget van 5.000€, daar vertel ik met veel animo over tijdens gastcolleges en voordrachten: ‘Terug naar eigen IK’.
Het is een beklijvend verhaal over persoonlijk leiderschap dat niemand koud laat. 

En ik zal immer dankbaar zijn voor zoveel personen en bedrijven die hun authentieke steun aan dit project verleenden opdat ik mijn jeugddroom kon waarmaken.

Door uit mijn comfortzone te zijn getreden, heb ik de onderliggende en onbewust aanwezige drijfveer kunnen vatten, die me in staat heeft gesteld om dit huzarenwerk te realiseren. Want aanleiding en oorzaak zijn twee verschillende dingen.

Hoe bewuster we leven, dromen en doen, hoe meer we worden wie we aanvankelijk al waren.

Sinds 2019 geef ik de energie, ooit ontvangen vanuit een zilveren kunstwerk, door aan zij die hun uniek potentieel ook willen ontdekken en hun persoonlijk leiderschap verder wensen te ontplooien. Ook hiervoor genoot ik kwalitatieve opleidingen uiteraard. Als je hier meer over wil weten, neem dan een kijkje op mijn professionele website Alexo Coaching.com.

Het lijkt voor mij of de cirkel rond is. Schrijf ik ooit nog een roman? Wie weet! Olie komt altijd bovendrijven.

En voor nu, van harte welkom op mijn persoonlijk plekje. Er zit vast wel een boek of film naar je zin tussen!’

Pin It on Pinterest

Share This